μια ομαδική έκθεση / για την έννοια του σερβιρίσματος

Είμαστε πολύ περήφανοι να συμμετέχουμε σε μια έκθεση με εκλεκτούς συναδέλφους που φιλοξενείται στο T.A.F.  Οι 3some ceramics σκέφτονται πάνω στο φαγητό, την έννοια του τρώω μαζί με τον άλλον, μια τελετουργία που δεν έχει να  κάνει με το χρηστικό του να φάω, αλλά περισσότερο με την εμπειρία που μοιράζεσαι με τον άνθρωπο απέναντι σου.

Το T.A.F. / the art foundation εγκαινιάζει την έκθεση First come first served την Πέμπτη  30 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30.

Η έκθεση First come First Served καταπιάνεται με την έννοια του σερβιρίσματος μέσα από τις διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις σχεδιαστών, εικαστικών, product designer, φωτογράφων και επαγγελματιών του χώρου εστίασης. Δανείζεται τον τίτλο της από τη δημοφιλή πολιτική σέρβις – κατά την οποία οι πελάτες εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας άφιξης- επιχειρώντας, ταυτόχρονα, και έναν έμμεσο σχολιασμό πάνω σε  αυτή.

Το σερβίρισμα συνιστά μια συνθήκη με πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και πρωτίστως ένα σύστημα με κώδικες όπου “όλα βρίσκουν τη θέση τους”: Στην εξέλιξη της τραπεζαρίας από την επίσημη στη σύγχρονη καθημερινή εκδοχή της εγγράφονται οι διαπροσωπικές σχέσεις, η ιεραρχία των προσώπων, οι θέσεις αυτών και των αντικειμένων σερβιρίσματος, το savoir vivre, οι σχέσεις μεταξύ κατανάλωσης και φαγητού. Στην Ιαπωνική ιεροτελεστία του τσαγιού το σερβίρισμα αποτελεί μια χορογραφική τελετουργία με άριστα ενορχηστρωμένη διαδοχή γεγονότων.

Από μια σιωπηλή συναναστροφή ως ένα ξέφρενο πάρτι, από την απλότητα και την ομορφιά στην απόλαυση μιας κούπας πρωινού καφέ ως τη βιαστική κατανάλωση ενός προμαγειρεμένου φαγητού, οι εκφάνσεις του σερβιρίσματος απασχολούν και εμπνέουν.

Έργα της έκθεσης θα ενταχθούν στην προς πώληση συλλογή του Oh!@TAF shop που σήμερα πέραν της συλλογής It’s all, oh so souvenir to me φιλοξενεί αντικείμενα περισσότερων από 80 Ελλήνων σχεδιαστών. Αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, εικαστικοί, κεραμίστες, graphic designers εμπλουτίζουν τη συλλογή του Oh!@TAF συνεχώς με την προσθήκη νέων concept και συνεργασιών που στοχεύουν στη στήριξη και την προώθηση της ελληνικής δημιουργικότητας. Με την έκθεση First come first served ξεκινά ένας κύκλος πρωτότυπων δράσεων σύμπραξης μεταξύ της γκαλερί, του μπαρ και του πωλητηρίου του T.A.F.

Συμμετέχουν: Γιάννης Γκίκας, Cream, Όλγα Ευαγγελίδου, Angelos Frentzos, Κατερίνα Καμπράνη, Γιώργος Καρράς (om* in a box), Στάθης Κολώνιας, Εύα Μαραθάκη, MeToo, Luciana Monaco, Κώστας Μπίσας, Δημοσθένης Σερκετζής, Studiolav, Sustainable Food Movement in Greece (feat. Άρτεμις Τσίπη, Χάρης Τζαννής & Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος), 3Some Ceramics, The Three Dots,  Zorbas is missing (Βασίλης Γεωργίου, Γιάννης Καρλόπουλος)

Επιμέλεια: Χριστίνα Δηλάρη, Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα, Άννα Πολυδώρου

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 30.11 – 17.12.2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτ – Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι
Eίσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *