καλοκαιρινα δημιουργικα εργαστηρια

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της επαφής με τον πηλό, τις εικαστικές τέχνες αλλά και το θέατρο, σε συνδυασμό με τη διασκέδαση που προσφέρει η εμπειρία του να δημιουργείς κάτι δικό σου, θα δώσουν στα παιδιά 2 εβδομάδες ενθουσιασμού, αυτοέκφρασης και μάθησης.

Τα παιδιά θα αρχίσουν να κατανοούν ποικίλες μορφές τέχνης. Θα έρθουμε σε πρώτη επαφή με το σκίτσο, τη ζωγραφική, την πηλοπλαστική, το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματουργία μέσω του κουκλοθέατρου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το χτίσιμο μιας ιστορίας, την σκέψη πίσω απο μια ιδέα και την υλοποίησή της με τα εικαστικά μέσα που εκάστοτε διαθέτουν.

Με το πέρας των μαθημάτων όλα τα παιδιά θα πάρουν τα έργα τους.

 

Κόστος: 85 ευρώ κατ’άτομο (για 2 παιδιά ανά οικογένεια, συνολικό κόστος 145 ευρώ)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις θέσεων:

Μαρία Σιαβίκη 694 9527586

Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή

‘’καλοκαιρινα ονειρα’’ με την εικαστικο μαρια σιαβικη- παιδια απο 4 εωσ 7 ετων

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της κεραμικής, αλλά και της ζωγραφικής και της κατασκευής και τέλος και του θεατρικού παιχνιδιού.

1η εβδομαδα

Γνωριμία με τον πηλό. Ζωγραφίζουμε τον βυθό της θάλασσας σε χαρτί και έπειτα τον υλοποιούμε τρισδιάστατα, με πηλό, με την μορφή ενός κρεμαστού κεριού.

Ερχόμαστε σε επαφή με την πηλοπλαστική, το βάψιμο και το γυάλωμα των κεραμικών.

2η εβδομαδα

Συζήτηση για τα όνειρα μας και εν συνεχεία σκίτσο και ζωγραφική βασισμένο σε αυτά. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με αυτοσχεδιασμούς. Κατασκευή ονειροπαγίδας με κρεμαστές κεραμικές δημιουργίες των παιδιών.

Ημερομηνίες: 4, 6, 11 και 13 Ιουλίου

Ώρες: 08:30-12:30 ή 16:00- 20:00

‘’Ζωντανευοντασ τον πηλο’’ με την εικαστικο Μαρια Σιαβικη – Παιδια απα 8 ετων και ανω

Δημιουργία κεραμικής μαριονέτας, θεατρικό παιχνίδι και υλοποίηση μιας μικρής παράστασης που θα καταγραφεί σε ψηφιακή μορφή (βίντεο).

1η εβδομάδα

Θα ξεκινήσουμε με μαθήματα σκίτσου και ζωγραφικής ανθρώπινου σώματος και σύντομο μάθημα ανατομίας. Στην συνέχεια θα δημιουργήσουμε τον δικό μας φαντασιακό χαρακτήρα με χαρτονένιο πατρόν και θα τον κατασκευάσουμε τρισδιάστατα με πηλό.

Θα τον τελειοποιήσουμε ζωγραφίζοντας, γυαλώνοντας και ψήνοντας τον.

2η εβδομάδα

Χτίζουμε μια μικρή ιστορία, λέγοντας ιδέες και συζητώντας ομαδικά. Την δραματοποιούμε με θεατρικό παιχνίδι και έπειτα μαθαίνουμε κάποιες βασικές αρχές για το κουλοθέατρο, δίνοντάς της ζωή. Κατασκευάζουμε τα σκηνικά για την ιστορία μας.

Θα τελειοποιήσουμε την παράστασή μας και θα την βιντεοσκοπήσουμε, με στόχο να δοθούν DVD με το βίντεο στα παιδιά και τους κηδεμόνες. Κάθε παιδί θα πάρει και την θεατρική του κούκλα.

Ημερομηνίες: 3, 5, 7,10,12 και 14 Ιουλίου

Ώρες: 10:30-13:30 ή 16:00- 19:00


Η Μαρία Σιαβίκη σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών, (Tμήμα Εικαστικών) και στην ESAD, Graphic Design and Multimedia Arts. Έχει εργαστεί ως εικονογράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος για θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σαν παιδαγωγός. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση ποικίλων καλλιτεχνικών φεστιβάλ, όπως το 7o Animfest, το Anima Syros 2016 και άλλα. Η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της αφορά την διεξαγωγή μαθημάτων και εργαστηρίων για παιδιά. Κάποιες ενδεικτικές δουλειές της είναι:

  • Εθελοντική εργασία στο σύλλογο ”ΝΙΚΗ” με παιδιά με αυτισμό
  • Διεξαγωγή μαθημάτων κατασκευών και κινουμένου σχεδίου σε παιδιά μεταναστών στην γκαλερι Σαρρή
  • Κατασκευή σκηνικού, ενδυμάτων και κουκλών θεάτρου για την παιδική παράσταση ”Ο Κάστορας και η Ηχώ” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
  • Διεξαγωγή παιδικού εργαστηρίου κατασκευών ποδηλάτου για το φεστιβάλ της Cosmote
  • Bοηθός παιδαγωγικού προγράμματος στην κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων

Κατέχει βασικές γνώσεις Νοηματικής Γλώσσας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *